Tuesday, 16 November 2010

Et rop om hjelp!!

Jeg har en svært god langrennsvenninne av meg som fikk ME etter sykdomsperiode da hun gitt på Norges toppidrettsgymnas. Hun har siden vært syk. Dette er ca 6 år siden. Hun er i dag 24 år. Hun hadde nå fått plass ved rehabiliteringsinstitusjonen Sølvskottberget med et 6-ukers mestringskurs for ME pasienter med hennes sykdom.

Ventelistene er lange og hun har fått plass mars 2011.For 4 dager siden ble det offentliggjørt at Helse Sør-Øst RHF innstiller på å ikke fornye avtalen med Sølvskottberget Rehabiliteringssenter fom 1.1.2011. Skjebnens ironi vil ha det til at hun dermed er 2 skarve måneder på feil side av årsskiftet til å få delta på kurset.

Dette er ufattelig trist, både for min venninne men også for alle ME- pasienter. Det er desverre få tilbud om rehabilitering og mestring til denne pasientgruppen.

"Sentrale helsemyndigheter har slått fast at tilbudet til ME-pasienter i helse- og sosialtjenesten er sterkt mangelfullt og må bygges opp for å komme opp på noenlunde samme nivå som andre anerkjente diagnosegrupper. Det blir dermed uforståelig at man vil fjerne et unikt tilbud som fungerer og som har lang erfaring med pasientgruppen". M.E.NiN (Myalgisk Encefalopati nettverket i Norge) har i den anledning startet en underskriftskampanje som skal sendes inn til Helse Sør-Øst RHF.

Om du har mulighet og ønske til å bidra ved å underskrive, så klikk på lenken under
http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=3088

Dette er en sak som er svært viktig å belyse for helsemyndighetene at en slik avgjørelse vil berøre mange mennesker negativt, så lenge de ikke har et fullgodt alternativ å tilby.

Jeg blir kjempe glad hvis så mange som mulig kan hjelpe venninnen min!

Tusen takk!!!

No comments:

Post a Comment